בעכו אוכלים בריא! גם בעבודה

במסגרת מאמצינו לקדם אורח חיים בריא, המלצתנו היא שהכיבוד שיוגש במעונות היום, בישיבות
עבודה, כנסים ימי עיון ודומיהם המאורגנים על ידי החברה או בשטחיה וכן במסגרת השי הניתן לעובדים
במידה והוא כולל מוצרי מזון, יהיו בהלימה להמלצות התזונתיות הלאומיות החדשות של משרד
הבריאות:
1 .ויתור על משקאות ממותקים לחלוטין
השתייה תהיה מבוססת על מים וסודה וללא משקאות ממותקים.
2 .ויתור על המזונות הבאים:
מוצרים מעובדים המאופיינים ברמות גבוהות של שומן רווי, נתרן וסוכר.
לדוגמא: כיבוד מתוק כגון: עוגות, עוגיות, סהרונים ,קרואסונים, מאפים ומוצרים עתירי שומן כגון חטיפים,
בורקס.
במקומם מומלץ להגיש מוצרי מזון בהתאם למפורט בקשת המזון וכוללים כדוגמא את מוצרי המזון
הבאים :
✓ כריכים עשויים לחם מקמח מלא/קרקרים מדגנים מלאים/פריכיות אורז מלא + גבינה עד %5
שומן / אבוקדו / טחינה / חומוס / ביצה / פסטו / טונה ללא שמן ודומיהם
✓ מיני מאפה כגון פשטידת ירקות, פשטידות במנות אישיות וללא גבינות שמנות.
✓ ירקות ופירות טריים, מוגשים שלמים או חתוכים
✓ אגוזים / שקדים / גרעינים לא קלויים וללא תוספת מלח / פירות יבשים ללא תוספת סוכר
✓ סלטים עם ירקות טריים בתוספת קטניות / גבינות / טונה / ביצה
✓ יוגורט וגרנולה ללא תוספת סוכר )מומלץ עם הסמל הירוק(
3 .במידה ומוגשת ארוחה חמה היא תכלול את הרכיבים הבאים )כולם או חלקם(:
✓ מגוון סלטי ירקות טריים
✓ ירקות מבושלים / מוקפצים / מאודים
✓ דגנים בעדיפות לדגנים מלאים: חיטה, פריקי, בורגול, כוסמת, קינואה, קוסקוס מלא, אורז מלא
✓ מנת דג / בשר – לא מטוגן
✓ מנה צמחונית על בסיס קטניות: חומוס, עדשים, פול, שעועית, טופו, אדממה
✓ מנה אחרונה תורכב מפירות העונה, פירות יבשים ללא תוספת סוכר או עוגה מקמח מלא ושמן
ללא תוספת מרגרינה ועם מעט סוכר.
"קשת המזון החדשה" מבטאת את ההמלצות התזונתיות הלאומיות כך שיהיה קל להרכיב תפריט בריא,
מאוזן, מזין, מקיים, חברתי ובעלויות המתאימות לכל מקום עבודה.
"כיבוד בריא" עוזר לכולנו ליישם מדיניות של "אורח חיים בריא" ולעודד את היותה של העיר עכו – עיר
מקדמת בריאות לנו ולדורות הבאים אחרינו.

בברכה,
זהבית גולדשטיין, דיאטנית הדס עקיבא, מתאמת בריאות עירונית